http://rtb7.adscience.nl/cgi-bin/trk.fcgi?generic_id=45&type=siteretargeting
Naar de website van de Gevangenpoort
Naar de pagina van het Sebastiaan Genootschap
Naar de pagina van MijnDenHaag.org

Permanent

Typisch Haags

Den Haag kent vele gezichten: regeringscentrum, Hofstad, internationale stad van vrede en recht, Beatstad, maar Den Haag is ook de stad van ADO en de Haagse ooievaar. Het Haags Historisch Museum weerspiegelt al deze facetten in haar tentoonstellingen en in de vaste presentatie. De collectie is veelzijdig: het bijna vijf meter brede stadsgezicht op Den Haag van Jan van Goyen, de prachtig ingerichte poppenhuizen van Lita de Ranitz, maar ook de curieuze tong en vinger van de gebroeders De Witt. Onbekende en bekende schilders als Jan van Ravesteyn, P.C. La Fargue en Jan Steen tonen het leven in Den Haag uit voorbije tijden.

Uitkijkend op de beroemdste vijver van Nederland, de Hofvijver, ziet u in het Haags Historisch Museum de ontwikkeling van de stad op een digitale groeikaart. Stadsgezichten uit verschillende periodes tonen het leven van weleer. Dat de stad een lange geschiedenis kent als politiek en bestuurlijk centrum van Nederland, wordt hier duidelijk. En ook al woont de Koningin hier, toch is Den Haag geen hoofdstad. Ook dat leggen we uit. Met het hof kwam de behoefte aan luxe goederen, terwijl gasthuizen en weeshuizen de armen van de stad opvingen. Haagse chic en de gewone Hagenaars leefden naast en met elkaar. Hoeden en petten wisselden elkaar af.

Speciaal voor kinderen is er een spoor door het museum met leuke feitjes en weetjes over Den Haag. Wilt u weten wat er nog meer te doen is voor kinderen? Klik dan hier.

Het Haags Historisch Museum toont u al deze typisch Haagse facetten. Kom langs en laat uw hart veroveren voor Den Haag.

Groeikaart

Den Haag 1300-2011

In 1300 woonden er ongeveer 1200 mensen in ‘die Haghe’. Binnenkort wordt de 500.000ste inwoner verwacht... In het Haags Historisch Museum is te zien hoe de stad is gegroeid, van een klein dorp met een ‘kasteel’ in de dertiende eeuw tot de hofstad van nu. Dit filmpje geeft je alvast een voorproefje van de groeikaart in het museum.

Vandaag in Den Haag: 500.000 inwoners.

Voor meer informatie over de half miljoenste bewoner kunt u terecht op de website van Gemeente Den Haag.