http://rtb7.adscience.nl/cgi-bin/trk.fcgi?generic_id=45&type=siteretargeting
Naar de website van de Gevangenpoort
Naar de pagina van het Sebastiaan Genootschap
Naar de pagina van MijnDenHaag.org

Primair Onderwijs

Aan de beroemdste vijver van Nederland, de Hofvijver, ligt het Haags Historisch Museum. Het museum wil kennis over en liefde voor de stad Den Haag overdragen. De schilderijen en voorwerpen van het museum vertellen het verhaal van Den Haag. Verleden en heden komen samen in de museumzalen. Thematisch komen de verschillen tussen het Hof en dorp, de macht van de politiek en het koningshuis, maar ook de tweede Wereldoorlog, het dagelijks leven en migratie aan bod. Het museum doet de geschiedenis herleven!

Het Haags Historisch Museum toont en vertelt de verhalen van deze historische helden en hoogtepunten door middel van schilderijen en voorwerpen. Samen met een museumdocent gaan de leerlingen terug in de tijd en ontdekken ze spelenderwijs de geschiedenis van hun stad.
Deze lessen zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk en gezellig!

Speciale 200 jaar Koninkrijk lessen!
Van 2013 t/m 2015 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar bestaat. Speciaal daarom hebben we een museumles ontwikkeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. In deze les maken ze een reis door de tijd langs alle koningen en koninginnen die ons land heeft gekend. Lees hier meer over deze museumles.

Museumlessen zijn beschikbaar van dinsdag t/m vrijdag:

09.00 - 10.15 uur
10.30 - 11.45 uur
13.00 - 14.15 uur

Kosten: € 3,75 per leerling. Begeleiders zijn gratis. Max. 2 begeleiders per 15 leerlingen.

Inschrijven kan via ons inschrijfformulier of u reserveert via tel. 070 3123065 of via email: educatie@haagshistorischmuseum.nl

Museumlessen: