http://rtb7.adscience.nl/cgi-bin/trk.fcgi?generic_id=45&type=siteretargeting
Naar de website van de Gevangenpoort
Naar de pagina van het Sebastiaan Genootschap
Naar de pagina van MijnDenHaag.org

Nu te zien

Het Haags Historisch Museum organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen. Kijk hieronder voor de tentoonstelling(en) die nu in het museum te zien zijn.

Klein eerbetoon aan Marnix Rueb

Van Vrijdag 24-10-2014 t/m Woensdag 31-12-2014

Als eerbetoon aan de vorige week overleden tekenaar Marnix Rueb, de bedenker van de stripfiguur Haagse Harry, heeft het Haags Historisch Museum een kleine presentatie ingericht. Haagse Harry die begin dit jaar nog onderdeel was van de tentoonstelling Haagse Humor, spotten met de politiek geldt als een typisch Haags fenomeen. De presentatie in het souterrain omvat enkele prenten en foto’s.

» lees verder

Rivalen aan het Haagse Hof

Van Zaterdag 25-10-2014 t/m Zondag 15-03-2015

Elizabeth Stuart en Amalia van Solms

In deze tentoonstelling staan twee van de meest invloedrijke vrouwen in de Gouden Eeuw recht tegenover elkaar: Elizabeth Stuart (1596-1662) en Amalia van Solms (1602-1675).

» lees verder

De wereld in Den Haag

Van Zaterdag 15-11-2014 t/m Zondag 05-04-2015

Portretten van migratie

Van oudsher heeft Den Haag een grote aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De sporen die zij nalieten vinden we terug in het straatbeeld, in het interieur, de kunst en in typisch Haagse gebouwen en producten zoals het Rozenburg porselein, de Haagse Passage en het Kurhaus. De tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag. Portretten van migratie’ laat zien hoe markante personen uit heden en verleden hun stempel drukten op de stad. Ontmoet deze individuen en bekijk de stad met andere ogen.

» lees verder